Connect with us

SKUPINSKI DEL

SKUPINA B: Ob 18.00 na sporedu balkanski derbi

Foto: Hrvaška rokometna zveza

Danes so v skupini B (Munchen) na sporedu tri tekme. Dan bosta otvorila Islandija in Bahrajn, ob 18.00 bomo spremljali balkanski derbi med Hrvaško in Makedonijo, Ob 20.30 pa bodo Španci odigrali srečanje proti Japonski.

Hrvati proti Makedoniji v lov na drugi del

Hrvati so včeraj ugnali Japonsko. Foto: Hrvaška rokometna zveza

Danes nas od 18. ure dalje čaka balkanski derbi med Hrvaško in Makedonijo.

Makedonci so tako kot Hrvati, prvenstvo začeli z dvema zmagama. Hrvati so ugnali Islandijo (31:27) in Japonsko (35:27), Makedonci pa so poleg Japonske (38:29) nadigrali še Bahrajn z 28:23. Z današnjo zmago se bi Hrvaška že uvrstila v drugi krog tekmovanja in s tem prenesla dve točki v drugo fazo prvenstva, za štiri točke in prvo mesto v skupini B pa se bo borila v četrtek proti Španiji. Varovanci selektorja Lina Červarja v tekmo odhajajo kot veliki favoriti, če verjamemo stavnicam. Koeficient za zmago Hrvaške je 1,25, za Makedonce 6, medtem ko za remi znaša 11.

Za index.hr je nekaj besed o današnjem srečanju spregovoril slovenski selektor Veselin Vujović in dodal, da imajo Makedonci zagotovo možnosti za zmago: »Hrvaško čaka zelo težak nasprotnik. Makedonija je zelo trda in taktično boljša reprezentanca od posamezno močnejše Hrvaške. Ima vrhunskega selektorja Raula Gonzalesa, ki pametno nameni nekaj počitka veteranu Kirilu Lazarovu. Dva mlada igralca Taleski in Kuzmanovski dajeta Makedoncem velik doprinos, Filip Lazarov pa jim ob izključitvi zelo koristi. Stoilov ima specifično težo v makedonski reprezentanci,« meni Vujović.

SP V ROKOMETU 2019 – SKUPINA B (Munchen):

Ponedeljek, 14. januarja, ob 15.30:

Islandija – Bahrajn

Ob 18.00:

Hrvaška – Makedonija

Ob 20.30:

Španija – Japonska

LESTVICA:

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in SKUPINSKI DEL