Connect with us

Koreja

S skupnimi močmi do najvišjih mest

Letošnje svetovno prvenstvo, ki ga gostita Nemčija in Danska bo naravnost zanimivo. Letos bomo na malih zaslonih lahko tudi spremljali tekme združene reprezentance Koreje.

Organizatorji letošnjega svetovnega prvenstva so se odločili, da bosta Južna in Severna Koreja tekmovali skupaj, kar podpira tudi Olimpijski komite in njegov predsednik dr. Thomas Bach, ki je nenazadnje to idejo o združeni Koreji izpeljal tudi na letošnjih zimskih olimpijskih igrah v Pjongčangu. Korejski polotok ima zelo dolgo in uspešno kariero rokometa. Leta 1988 so bili na domačih olimpijskih igrah rokometaši Koreje edini finalisti, ki niso bili evropskega porekla. Vse do leta 2012 je bila omenjena reprezentanca vodilna rokometna država v Aziji. Do takrat so Korejci dobili tudi prvega igralca, ki je igral v Bundesligi, obenem pa je bil tudi najboljši strelec korejske izbrane vrste. Ta rekord je še do zdaj v rokah Kyung Shin Yoona. Koreja je do zdaj izpustila le dve svetovni prvenstvi. Leta 2015 in 2017 jih na prvenstvu v Franciji in Katarju nismo videli, a zdaj so se vrnili kot združena reprezentanca.

Reprezentanci Koreje se tudi ni bilo potrebno uvrstiti na svetovno prvenstvo skozi kvalifikacije, saj so letos osvojili bronasto medaljo na azijskem prvenstvu.

More in