Connect with us

DRUGI DEL

Hrvati proti Braziliji na kolenih!

Foto: Hrvaška rokometna zveza

Brazilija je včeraj odigrala prvo tekmo drugega dela svetovnega prvenstva in na kolena spravila hrvaško izbrano vrsto, ki jo je spodbujalo kar 7 tisoč navijačev.

Hrvati so tekmo pričeli zelo slabo, kar jih je stal tudi poraz in v uvodnih desetih minutah izgubljali že z 8:3. Brazilci so kaznovali vsako manjšo napako hrvaških rokometašev in kasneje vodili že za +6 (12:6), ob odmoru pa je prednost znašala +4 (17:13).

Tudi v drugem delu ni šlo izbrancem selektorja Lina Červarja, ki so v 37. minuti zaostajali že za -6 (22:!6). Hrvati so se v končnici vendarle prebudili in z delnim izidom 5:0 znižali zaostanek na 26:25. Vseeno je zmanjkalo za preobrat in Brazilci so slavili z 29:26.

V brazilski reprezentanci je z devetimi zadetki blestel Haniel Langaro, pri Hrvatih pa je šest golov prispeval Domagoj Duvnjak.

Hrvaška si j s porazom močno otežila pot v polfinale, saj mora zdaj premagati Francijo in Nemčijo. Po uvodnem dvoboju v skupini I trenutno vodita Nemčija in Francija (pet točk), Hrvaška jih ima na svojem računu štiri, Španci in Brazilci dve, Islandci pa so brez točk.

SP V ROKOMETU 2019 – SKUPINA I (Koln):

Nedelja, 20. januarja:

Brazilija – Hrvaška 29:26 (17:13)
Langaro 9, Borges 5, Pozzer 4; Duvnjak 6, Stepančić, Štrlek in Horvat po 5.

 Islandija – Francija 22:31 (11:15)
Jonsson 5; Porte in Richardson po 5.

LESTVICA:

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in DRUGI DEL