Connect with us

SKUPINSKI DEL

VIDEO: Korejci so se med himno držali za roke, uradna himna pa tradicionalna glasba

Foto: splet

Uvodna tekma 26. svetovnega rokometnega prvenstva med Nemčijo in Korejo je zanesljivo pripadla gostiteljem, ki so slavili z rezultatom 30:19. Poseben trenutek pa je pred tekmo dočakal korejske rokometaše, ki so se med himno držali za roke, a himna je bila v bistvu tradicionalna glasba.

Nemčija na tem prvenstvu velja za eno izmed favoritinj, združena reprezentanca Koreja pa za glavnega »outsajderja«. Prvič v zgodovini bosta na prvenstvu nastopili dve združeni reprezentanci.

Foto: splet

»To je sporočilo miru in zelo važen trenutek za šport. Šport mora imeti neko načelo, da združi reprezentance v sporu in to gre v pravo smer,« je dejal podpredsednik nemške rokometne zveze Andreas Mishelmann.

Čeprav so vodilni možje IHF-a in nemške rokometne zveze ponosni nad tem projektom, pa ima korejski selektor Cho Young-shin velike težave. Ima veliko problemov pri sestavi reprezentance, ker je korejska reprezentanca pretežno sestavljena iz južnokorejskih rokometašev, poleg tega pa se je priključila še četverica severnokorejskih igralcev, od katerih nihče ni vedel o njih.

»Nismo jih uspeli gledati in nismo dobili niti nobenih informacij o teh igralcih. Prvič smo jih videli šele 23. decembra, a postopoma iščemo njihove kvalitete. Skozi vsak obrok in trening smo postajali čedalje bolj povezani. Atmosfera v reprezentanci pa je trenutno odlična,« pove Young-shin.

Pred uvodno tekmo proti Nemčiji, so ti imeli svojo uradno himno »Deutschlandlied«, Koreja pa ni imela klasične himne. Namesto te je zaigrala korejska tradicionalna glasba »Arirang«.

Isto pesem so imeli Korejci na otvoritvi Zimskih olimpijskih iger v Pjongčangu leta 2018.

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in SKUPINSKI DEL