Connect with us

Makedonija

Hit lanskoletnega evropskega prvenstva si želi presenetiti tudi na SP-ju

Ko se rokometni navdušenci pogovarjajo o rokometu v Makedoniji, zagotovo ne morejo izpustiti glavnega moža makedonske reprezentance – Kirila Lazarova. 38-letnik velja za rekorderja vseh velikih tekmovanj, od evropskih do svetovnih prvenstev, pa do klubskih ligaških tekmovanj, še vedno drži rekord z največ doseženimi goli s svetovnih prvenstev, saj je leta 2009 na prvenstvu, ki ga je gostila Hrvaška, mrežo nasprotnika zatresel kar 92- krat!

Seveda so v ekipi poleg Lazarova še ostali znani rokometaši Makedonije, kot so Borko Ristovski, Dejan Manaskov, Stojanče Stoilov itd. Makedonija je po letu 2017 ostala brez selektorja Lina Červarja, saj je ta prevzel vodenje hrvaške reprezentance, na klopi makedonske reprezentance pa ga je nasledil Španec in trener PSG-ja, Raul Gonzales.

»Rdeče-rumeni levi« so lansko leto na turnirju stare celine na Hrvaškem postali velik hit, saj so v skupinskem delu prišli do zmage proti Sloveniji ter Črni Gori in remija z Nemčijo. Po odličnih predstavah na uvodnih treh tekmah se jim je obetala visoko uvrstitev na prvenstvu, a so jih trije porazi v drugem delu oddaljili od bojev za najvišja mesta na EP-ju. Ena izmed držav nekdanje države Jugoslavije je tako na koncu zasedla skromno 11. mesto.

Makedonci so se na prvenstvo uvrstili že četrtič zapored, tokrat pa z zmago v kvalifikacijah proti Romuniji. Niz odličnih rezultatov so pričeli z nastopom v Španiji leta 2013.

More in