Connect with us

Brazilija

Slaba igra v Franciji povod za boljšo uvrstitev na SP 2019?

Foto: splet

Odkar so se pred dvema letoma končale olimpijske igre v Riu de Janeiru, je Brazilija začela investirati denar tudi v rokometno področje. Brazilija se je na vseh svetovnih prvenstvih, ki jih je odigrala do tedaj, uvrščala na solidna mesta, da bi se uvrstili na najvišja, pa jim je preprečila boljša igra nasprotnih reprezentanc, tako da je prvenstva zaključevala predvsem v četrtfinalih.

Res pa je, da so Brazilci izgubili zelo znanega in dobrega selektorja Jordija Ribero, Španca, ki se je po olimpijskih igrah vrnil v domovino in prevzel domačo reprezentanco. Ribera je enega največjih rezultatov dosegel na lanskoletnem evropskem prvenstvu, ko je Špance popeljal do evropskega prestola. Po letu 2016 je brazilsko izbrano vrsto začel voditi Washington Nunes Silva, ki je svoje izbrance vnovič popeljal na SP 2017 v Franciji.

Tam so Brazilci znova izgubili v izločilnih bojih proti svojemu bivšemu selektorju Riberi. Svetovno prvenstvo v Franciji je omogočilo prestope številnih brazilskih rokometašev v evropske klube. Nekateri celo nastopajo v EHF Ligi prvakov. To sta Thiago Santos (Wisla Plock) in Rodrigo Moraes (Vardar). Brazilci so pobrali tudi veliko medalj s strani ameriškega rokometnega prvenstva. Večkratni ameriški prvaki so na nedavnem prvenstvu kazali neizmerno moč, a so jim zlato v finalu odvzeli Argentinci, z Diegom Simonetom na čelu.

Braziliji se tudi ni bilo potrebno uvrstiti na SP preko kvalifikacij, saj so na letošnjem ameriškem prvenstvu osvojili srebro, kar neposredno vodi na prihajajoče veliko tekmovanje.

More in