Connect with us

SKUPINSKI DEL

SKUPINA A: Kokšarov z Rusijo ukradel točko Nemcem!

Skupina A svoje tekme igra v Mercedez Benz Areni, v Berlinu. Foto: IHF

Peti dan svetovnega rokometnega prvenstva bo v skupini A (Berlin) zaznamoval uvod v nov teden. Prvo tekmo, ki je bila še najbolj zanimiva sta odigrali Srbija in Brazilija, ki se je zmage veselila v končnici tekme. Ob 18.00 se bosta udarili reprezentanci Rusije in gostiteljice Nemčije, za konec dneva pa bodo Francozi ob 20.30 odigrali srečanje proti Koreji.

Srbi v končnici tekme brez možnosti proti Brazilcem

Srbska izbrana je danes ob 15.30 začela z eno izmed najpomembnejših dvobojev v skupinskem delu. Nasproti ji je stala Brazilija, ki so jo varovanci selektorja za ohranitev možnosti za preboj v drugi del prvenstva, nujno morali premagati.

Uvod v tekmo je bil tako za ene kot za druge precej “zaklet”, saj sta na obeh straneh blestela vratarja. Brazilci so v nadaljevanju vendarle povišali prednost in kasneje na krilih odličnega vratarja Tecariola vodili že za +6 (8:14). Srbija je v končnici prvega polčasa uspela nekoliko znižati zaostanek in na odmor odšla z izidom 11:14.

V drugem delu so Brazilci odlično nadaljevali, a so se Srbi uspeli zbrati in se približali na -3 (15:18). Brazilija pa je nato “pritisnila na plin” in izkoriščala zgrešene strele srbskih rokometašev. V zadnjih desetih minutah smo spremljali napeto in razburljivo končnico. Srbija je z delnim izidom 3:0 uspela znižati zaostanek na le -1 (21:22). Na koncu se je tehtnica vendarle nagnila na stran Brazilije, ki je tekmo dobila z rezultatom 22:24.

Kokšarov Ruse popeljal do norega preobrata in Nemcem ukradel točko

V enem bolj zanimivih spopadov ponedeljkovega sporeda sta se udarili domača Nemčija in Rusija. Nemci so na krilih polne berlinske dvorane povsem nadigrali Ruse, vodili so že z 20:17, a vendarle ni bilo dovolj za zmago.

Rusi so se pobrali, izenačili pri 21:21 in sledila je napeta končnica. Minuto odmora je bolje izkoristil “celjski” Edvard Kokšarov, v ogenj je namreč poslal 19-letnega Sergeija Kosorotova, ki je mojstrsko realiziral zadnjo priložnot Rusov.

Na drugi strani so Nemci izvlekli prekršek, a strel z devetih metrih je končal v visokem ruskem zidu. Medtem, ko so se gostje veselili, se domačini nikakor niso sprijaznili z izgubljeno točko, zato smo videli tudi nekaj vroče krvi. V svojem slogu je varovance sredi igrišča miril tudi Kokšarov, ki je taktično nadigral domačo izbrano vrsto, ki sodi v ožji krog favoritov za končno slavje.

 

SP V ROKOMETU – SKUPINA A (Berlin):

Ponedeljek, 14. januarja, ob 15.30:

Srbija – Brazilija 22:24 (11:14)

Srbija: Pušica 1, Orbović 1, Vujić 1, Radivojević 5, Nenadić 2, Nemanja Ilić 4, Mošić 1, Kukić 1, Milić 1, Marsenić 5.

Brazilija: Valadao 1, Toledo 5, Santos 2, Pozzer 1, Borges 4, Chiuffa 4, Teixeira 1, Langaro 4, Hackbarth 1, Rodrigues 1.

Ob 18.00:

Rusija – Nemčija  22:22 (10:12)

Rusija: Kiselev 2, Shiskarev 4, Shkurinskiy 1, Gorpishin 1, Kalarash 1, Dibirov 8, Zhitnikov 2, Kosorotov 3.

Nemčija: Gensheimer 8, Pekeler 2, Weinhold 3, Strobel 1, Fath 1, Groetzki 2, Bohm 2, Kohlbacher 1, Drux 2.

Ob 20.30:

Francija – Koreja

LESTVICA:

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in SKUPINSKI DEL