Connect with us

Uncategorized

SKUPINA A+C: Nocoj na sporedu spektakel med Francozi in Nemci

Andreas Wolff bo eden izmed glavnih adutov nemškega selektorja, Christiana Prokopa. Foto: IHF

Nocoj sta na delu skupini A (Berlin) in C (Herning). Dan bomo pričeli ob 15.30, ko se bosta pomerili Rusija in Brazilija, za konec pa nas ob 20.30 čaka spektakel v Berlinu med gostiteljico Nemčijo in Francijo.

SKUPINA A: Danes na sporedu boj za prvo in tretje mesto

Nikolo Karabatića bomo danes morda že videli v postavi za tekmo proti Nemčiji. Foto: Balkan Handball

Potem ko je Srbija včeraj izgubila proti Brazilija in Rusija na krilih Edvarda Kokšarova presenetljivo odščipnila točko Nemcem, je jasno, da srbske praktično z izjemo čudeža ne bomo videli v drugem delu prvenstva.

Tako sta realne možnosti za napredovanje ohranila še Rusija in Brazilija, ki se bosta pomerili danes ob 15.30. Tako bomo šesti dan na prvenstvu odprli s tekmo za tretje mesto in posledično uvrstitev v drugi del prvenstva.

Srbija bo ob 18.00 odigrala srečanje s Korejo, a tekma praktično ne bo odločala o ničemer. Varovanci selektorja Nenada Peruničića bi z današnjo zmago le še potrdili peto mesto na prvenstvu, s katerim se Srbija ne more uvrstiti v Köln. Lanxeess Arena namreč gosti boje za uvrstitev v polfinale.

Za konec dneva pa nas ob 20.30 čaka spektakel vseh spektaklov. Govorimo seveda o derbiju za prvo mesto v skupini A (Berlin), med nemško in francosko reprezentanco. Potihoma lahko upamo, da bi Nikolo Karabatića videli že s postavi za tekmo, saj je svetovni rokometni zvezdnik presenetil s povratkom v reprezentanco, glede na to, da bi moral zaradi poškodbe stopala počivati še vsaj do meseca februarja.

SP V ROKOMETU 2019 – SKUPINA A (Berlin):

Torek, 15. januarja, ob 15.30:

Rusija – Brazilija

Ob 18.00:

Koreja – Srbija

Ob 20.30:

Nemčija – Francija

LESTVICA:

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

SKUPINA C: Avstrija proti Dancem

Nikola Bilyk je glavni motor ekipe pri avstrijski izbrani vrsti. Foto: IHF

V skupini C (Herning) je trenutno še najmanj zanimivo dogajanje na prvenstvu. Vseeno pa slovenske barve prav v Herningu na SP-ju 2019 zastopata slovenska rokometna sodnika, Bojan Lah in David Sok.

Dan bosta ob 16.15 začeli reprezentanci Savdske Arabije in Tunizije. Slednji bi se v primeru zmage močno približali tretjemu mestu, ki pelje v drugi del prvenstva. Z izjemo, če nas morda preseneti Avstrija in šokira gostitelje Dance. Obračun med gostitelji in našimi severnimi sosedi se začne ob 20.45. Še prej pa bosta ob 18.3o na plano stopili Norveška in Čile.

SP V ROKOMETU 2019 – SKUPINA C (Herning):

Torek, 15. januarja, ob 16.15:

Savdska Arabija – Tunizija

Ob 18.30:

Norveška – Čile

Ob 20.45:

Avstrija – Danska

LESTVICA:

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

More in Uncategorized